(Y)ours Leiden
Leidse Schans

Dankzij goede connecties door eerdere WEBcamprojecten in dit gebied, was er snel toestemming van gebouweigenaar Green om een camera - zo onzichtbaar mogelijk - op t dak van het ROC gebouw te plaatsen.
Op het dak was een stroomvoorziening en er waren goede zichtlijnen zowel naar de bouwput als naar de bouwkeet. Echter de (ADSL) internetverbinding in de keet heeft een kantoorfunctie en niet voldoende capaciteit voor live streaming. Veel voorkomend op de bouw en een uitdaging voor onze engineers om toch een internetverbinding tot stand te brengen. Hier was de oplossing niet ver: een node van Wireless Leiden op een aanpalend dak kon de internet verbinding maken.
Optimale beelden van de bouw heeft de opdrachtgever nodig voor de PR van zijn project. De mensen die op de bouw werken, mogen echter niet herkenbaar in beeld. Dit wordt gerealiseerd door de camera zo in te stellen dat de live stream in lage resolutie is en alleen de foto’s die iedere 15 minuten worden opgeslagen in hoge resolutie zijn.