(Y)ours Leiden
Leidse Schans

Tussen Lammenschansweg, Bètaplein en Kanaalweg in Leiden bouwen VORM en Ballast Nedam aan de Leidse Schans (projectnaam: Yours Leiden). Een hedendaagse en inspirerende plek voor studenten, jongeren én ouderen, aan de rand van de stad.

Om belangstellenden en met name toekomstige huurders te laten meekijken naar de bouw van hun appartement, kreeg AnyWi de opdracht een webcam te plaatsen. Deze camera heeft de bouw van Yours Leiden fase 1 (blok B, C en D) de afgelopen jaren gevolgd. Komende jaren zal de bouw van de overige blokken E, F en A vastgelegd worden.

Yours Leiden is gebiedsontwikkeling van VORM Ontwikkeling en Ballast Nedam, in samenwerking met Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Rietveld Academie
Amsterdam

De Rietveld Academie is op eigen terrein gestart met de bouw van een nieuw academiegebouw. De nieuwbouw is een eigentijds ontwerp van oud-studenten en bestaat uit drie lagen waaronder een kelder en een dakterras. De nieuwbouw tussen het Rietveldgebouw en het Benthem Crouwelgebouw wordt met een van onze webcams in beeld gebracht. Op de website is achtergrondinformatie over het project te vinden.

Wijnhavenkwartier
Den Haag

Tussen september 2014 en december 2016 is de bouw van het Wijnhavenkwartier in Den Haag continue gemonitord door een webcam vanaf de hoek Lage Zand/Turfmarkt. De camera bood een helder zicht met als resultaat een fraaie Timelapse van het complete bouwproces. Heijmans heeft in Den Haag tussen Centraal Station en de Kroon het Wijnhavenkwartier ontwikkeld. De blikvangers zijn de twee - nu gestripte - torens waar voorheen de ministeries van Veiligheid&Justitie en BiZa waren gehuisvest. Tot 2014 waren de torens nog verbonden door een middenbouw, deze is inmiddels gesloopt.

In de tweede helft van 2016 is het complex met 164 appartementen, 6 royale penthouses (op de 20e verdieping), de nieuwe Campus Den Haag van de Universiteit Leiden, zo’n 1.300 m² voor winkels en horeca en een ondergrondse parkeergarage opgeleverd.

Clusius
Leiden Universiteit

Ten noordwesten van het historische centrum van Leiden aan de Wassenaarseweg ligt het nieuw te realiseren project Clusius: 90 appartementen voor starters en studenten. De WEBcam die AnyWi in de zomer van 2015 plaatste is gericht op de bouw van torens A en B (starterskoopappartementen en studentenwoningen).

Een project van Vorm Ontwikkeling in samenwerking met Universiteit Leiden en Vorm Bouw.

Blikkenopdebouw.nl
Over ons

Blikken op de Bouw: WEBcams om bouwprojecten live te kunnen volgen.

Ieder bouwproject kent z'n eigen uitdagingen en complicaties waar ons team van engineers (creatieve) oplossingen voor vindt.

Wij bieden het complete traject: van de levering en configuratie van de WEBcam en een beveiligde WiFi verbinding, tot het transport, de archivering en de back-up van Hoge Resolutie beelden op een eigen server.


info@blikkenopdebouw.nl
+31 (0)71 71 18 306 

Nieuwe Energie
Leiden

Energiek Leiden is in augustus 2015 op het dak van Nieuwe Energie begonnen aan de bouw van de grootste zonnecentrale in de Leidse binnenstad

Een mooie samenwerking tussen stichting EnergiekLeiden, Portaal Leiden en Rooftop Energy. Ook de huurdersvereniging Nieuwe Energie heeft het project vanaf het begin gesteund.

Timmerhuis Rotterdam
WTC camera

Eind 2015 is in opdracht van de gemeente Rotterdam Het Timmerhuis, opgeleverd. Hierin is naast het stadskantoor ook ruimte voor 84 appartementen, retail, horeca en een ondergrondse parkeergarage met 120 parkeerplaatsen.

Het is een prestigieus project waar in opdracht van Heijmans Utiliteitsbouw sinds 2013 twee WEBcams op gericht zijn om de bouw live te kunnen volgen. Tevens zijn iedere 15 minuten hoge resolutie foto’s opgeslagen om TimeLapse filmpjes te kunen maken.

Meer informatie over het project, live beelden en de TimeLapse: timmerhuisrotterdam.nl

Timmerhuis Rotterdam
Stadhuis camera

Het Timmerhuis in het stadshart van Rotterdam wordt een plek waar je straks heerlijk woont, werkt én geniet van goede horeca en leuke winkels.
Het Timmerhuis ligt prominent aan de levendige Meent, tussen het Rodezand en de Haagseveer en achter het stadhuis.

Het project dat uitgevoerd wordt door aannemer Heijmans wordt door twee WEBcams gevolgd.

ROC Leiden
Lammenschans

Het ambitieus bouwproject op het Lammenschanspark in Leiden voor huisvesting van o.a ROC Leiden en het Da Vinci College uitgevoerd door Heijmans Utiliteitsbouw is tussen 2009 en 2012 door meerdere WEBcams vastgelegd.

Het project is ingezet als onderwijsproject voor studenten ICT van de Hogeschool Leiden en het ROC. Studenten deden onderzoek naar de WEBcams, de locaties, de verbinding en bouwden een website voor de live beelden en de archieffoto’s.

Het onderwijsproject was een groot succes, en kreeg veel belangstelling o.a. in het HL magazine.

Level
LUMC camera

In 2012 is begonnen met de bouw van Level. In de zomer werd binen 24 uur het onderwater beton gestort waarvan we een fraaie TimeLapse maakten.

De Novo
Leiden

In het nieuwbouw pand van BaseClear op de kruising van de Wassenaarseweg en de Galileiweg te Leiden zullen kantoren en laboratoria gehuisvest worden en heeft de naam ‘De Novo’.

Er wordt gebouwd met Innovatieve en milieuvriendelijke ontwerpmaatregelen. In de ontwerpfase is een BREEAM score van 76.0% nagestreefd, waarmee het niveau ‘Excellent’ is behaald.

Ook een WEBcam?
Contact

Live beelden zijn eenvoudig te implementeren en kunnen worden getoond: op de website van de opdrachtgever, architect, aannemer, investeerder, gemeente enz.

Ook een WEBcam om uw bouwproject te promoten? Neem vrijblijvend contact met ons op:

AnyWi Technologies B.V.
3e Binnenvestgracht 23M
2312 NR Leiden

info@blikkenopdebouw.nl
+31 (0)71 71 18 306

Stationsplein 107
Leiden

Zicht vanaf het dak van het voormalig belastingkantoor Stationsplein 107 in Leiden waar na 100 jaar Theo van Doesburgs Vierkant in Vierkant wordt gerealiseerd.

Astellas
Leiden Bio Science park

Farmaceutisch bedrijf Astellas Pharma B.V. startte in oktober 2010 met nieuwbouw op het Bio Science park in Leiden. Een WEBcam is ingezet zodat ook het hoofdkantoor in Japan de bouw via intranet live kon volgen. Bij de opening is een TimeLapse filmpje van de bouw vertoond.