De Schoone Ley Den Haag
Haga camera 1

Uitdaging Haga camera

Vanaf het dak van het Hagaziekenhuis is de uitgebreide bouwlocatie het meest optimaal in beeld. Voor er echter een camera op het dak geplaatst kon worden, kwamen we enkele hindernissen tegen:
  1. Hoge borstwering en gondelinstallatie op het dak van het ziekenhuis
    De borstwering bestaat uit een muur waar geen camera op bevestigd kan worden. De standaardoplossing: een camera op statief op het dak naast de muur, was niet mogelijk omdat hier ook de rails van de gondelinstallatie van de glazenwassers ligt. We moesten een systeem bedenken om de camera op een statief tussen de rails en met uitzicht op de bouw, dus over de borstwering, te kunnen plaatsen. In een hoek van het dak waar de rails een bocht maakt, is ruimte om een maatwerk statief en mastconstructie te plaatsen. Deze maatwerk constructie pakt goed uit; hij is niet zichtbaar vanaf de grond en gaat niet zwiepen bij harde wind.

  2. Voorwaarden op het gebied van privacy
    Het Hagaziekenhuis stelt strikte eisen aan privacy. Alvorens toestemming te geven om een camera op het dak te plaatsen, wilden zij zeker weten dat patiƫnten en andere ziekenhuisbezoekers onherkenbaar in beeld zouden komen. Wij blurren beeld direct op de camera, dus vanaf opname, zodat personen nergens (niet bij opname, noch distributie of archivering) herkenbaar in beeld zijn. Voor alle zekerheid hebben we de scherpte van het beeld zo aangepast dat gezichten onherkenbaar zijn. Daarnaast is de afstand van het dak tot de bouwplaats dusdanig groot dat wel de bouw, maar niet de mensen op de bouwplaats herkenbaar in beeld zijn. De focus ligt op de bouw, niet op de mensen.